Frys bort ditt fett permanent!

Behandlingen är ofarlig. Fettfrysning är en optimal lösning utan kirurgiska ingrepp. Många områden på kroppen är väldigt svåra att träna bort som t.ex:

graviditetsmage, kärlekshandtagen, ridbyxlår m.m. Dessa är exempel på områden som lämpar sig perfekt med vår ultimata och helt fascinerande utrustning Coolshaping. Vetskapen om att fettceller är betydligt känsligare för kyla än hud-, nerv- och muskelceller gör det möjligt att kyla ner vävnaden till flera minusgrader utan att skada övrig vävnad. 

Vid en Coolshaping kyler vi kontrollerat ner hudens temperatur, från cirka 0 till minus 10 grader. Fettcellen försätts i apoptos, en biologisk process där vi appelerar till kroppens försvarsmekanism om förestående fara vid kyla. De celler som inte är kapabla att klara sina respektive uppgifter programmeras till att dö och eftersom just fettcellerna är speciellt utsatta vid kyla försvinner dessa. Tack vare att apoptosen drivs av en proteinskapande kedja uppstår ingen inflammation som vid motsatsen, cellvävnadsskada, inflammation och nekros. Denna process pågår under flera månader efter en behandling och resultatet framträder långsamt.

Behandlingen som är ofarlig tar sin plats i ett behandlingsrum, på en brits och i liggande läge beroende på kroppsdelens placering. Behandlingen tar cirka 60 minuter. Behandlingen kan med fördel kombineras med RF huduppstramning, LPG eller andra cellulite reducerande behandlingar, dagarna före – och efter behandling för snabbare återhämtning och resultat. Fettceller som genom apoptosen dött kommer aldrig mer tillbaka vilket innebär att området som behandlats har minskat sin förmåga att binda upp nytt fett i framtiden.