Hifu Ulthera - Ett riktigt lyft utan kirurgi för ansikte och kropp.

Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud( HIFU) är ett icke kirurgist lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp. Den enda behandling krävs och det passar för alla hudtyper, män som kvinnor.

Genom HIFU levereras hög värmeenergi till huden och underliggande vävnader egentligen till samma hudlager som läkare använder för att strama åt huden genom att direkt förstöra kollagen och elastinfibrerna för att sedan producera nya starkare fibrer.

Hur går HIFU behandlingen till?

Man börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Terapeuten kan markera behandlingsområdet och ett speciellt ultraljudsgelé appliceras först på huden för att leda in det hög intensiva ultraljudet ner till hudens nedersta lager för att direkt förstöra kollagen och elastinfibrerna. Vissa patienter kan känna energin vid denna punkt. Terapeuten kommer att arbeta med dig för att göra upplevelsen så bekväm som möjligt.
Varje behandlingar tar 15 till 90 minuter. Vissa patienter rapporterar känna ont, en lätt stickande eller värme under huden men behandlingen är inte outhärdligt smärtsamt.

Vad ska man tänka på innan behandlingen?

Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler, botox,  alkohol och blodförtunnande mediciner. Det rekomenderas inte drika kaffe eller liknande drika med koffein. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring 60 – 80 minuter före behandling. För en del kunder känns behandling smärtsam.

Vilka områden kan behandlas?

Sedan 2012, Hifu har snabbt ökat i popularitet världen över som en avancerad icke- invasivt estetiskt åtgärd.

Behandling är FDA-godkända för att lyfta huden i ansiktet, halsen och på kroppen. Hifu behandling är en av de mest populära och utvecklade metoder som finns i nuläget. Vanliga behandlingsområden är:

 • Ögonbryn
 • Panna
 • Kinder
 • Hals (”kalkonhals”)
 • Mage
 • Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder, behandlingen är även mycket effektiv för att strama åt lös hud på övre.
 • Området precis under ögonbrynen och över ögonbrynen (ej locken på ögonen) och nedre ögonlocken hela.
 • Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 13 mm under huden och förstöra fettet och strama åt huden.

Hur många behandlingar behövs för att uppnå resultat?

De flesta personer behöver endast endast en enda behandling för att strama åt huden med HIFU, dock beror på old och hud tilstånd.

I vissa fall om huden är väldigt lös kan en behandling upprepas efter minst 5-6 månader. Din kropp kommer att fortsätta producera frisk kollagen under ett år. Efter det, kanske du vill fortsätta touch-up behandlingar.

Vad händer efter behandling?

Rödnaden och svulnaden som kan uppkomma gå över under några timmar ibland några dagar. Du kan få rätt tillbaka till din dag – det finns ingen driftstopp behövs. Kollagenproduktionen kommer starta efter bara en session, med resultat som framträder under de följande månaderna. Din hud kommer att bli friskare, starkare, och yngre utseende, utan onaturliga, drastiska förändringar. Hud fortsätter föryngras och uppstrammas dag efter dag upp till ca 6 månader.

När ser man resultat?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastin produktionen pågår mellan upp till 6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Det efter ca 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet. 

Dina ögon kommer att se mer öppet, bryn mer lyft och fina linjer mjukas. På grund av den ny producerad elasticitet, kommer din hud känns mjukare och fastare.

Om du inte tror att du behöver operation ännu eller helt enkelt hatar tanken på kniven, kan HIFU vara den naturliga ansiktslyftning eller halslyft alternativ för dig.

Indikationer för behandling:

 • Lösa nack veck
 • Hängande hud, särkilt runt munnen
 • Tunn, torr hud
 • Fina linjer och rynkor
 • Mindre rodnad och torrhet
 • Ojämn hudton eller struktur
 • Stora porer

Hur länge varar resultatet?

Detta varierar från person till person och beror på ålder, medicinering etc.. men det kan hålla upp till några år. Underhållsbehandlingar få göras efter ca 1-2 år.

Finns det några biverkningar eller risker med behandlingen?

Hifu är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid.

HIFU är en mycket säker metod som inte ger bestående biverkningar den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling.

Normala biverkningar är en rodnad, lite svullnad och lite obehag eller smärta kan kännas under pågående behandling som avtar väldigt fort efter behandlingen.

Rodnaden och svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats.

Vilka kan behandlas med HIFU?

Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU.

Hur länge pågår en behandling?

Beroende på vilket område som ska behandlas varar en behandling från 15-90 minuter.

HIFU eller Kirurgi?

Både HIFU och kirurgiska lyft stramar åt lös hud på ansikte och kropp. Skillnaden är att med HIFU finns inte biverkningar som uppstår vid kirurgiska behandlingar.

HIFU är det närmsta icke invansiva metoden där resultaten kan jämföras med kirurgiska ingrepp.

 

Kan man strama åt huden på kroppen med Hifu?

Ja, med Hifu kan kan även arbeta med hudåtstramning då istället för att nå ner till fetcellerna så arbetar man med hudens vävnader och stramar åt dem detta kan väljas till efter en hifu fettreduceringsbehandling.

Vissa personer som inte har mycket fett utan mera lös hud kan välja endast hifu hudåtstramning.

Med hifu hudåtstramning försvinner även lite fetceller som ligger direkt under hudens tredje lager

 

Bättre Resultat som håller längre

Som man kan se ovan så penetrerar HIFU till djupare hudlager än t.ex IPL och laser gör

vilket egentligen är samma hudlager som läkare vid kirurgiska ingrepp skär loss och för att bränna kollagen och elastinfibrerna. Här kan samma metod uppnås utan att behöva skära loss huden utan genom direkt penetrering via HIFU.

HIFU ger allstå mycket bättre resultat än övriga ovannämnda metoder.

 

SMAS Teknologin!

SMAS är samma lager av vävnad som läkare drar åt vid tex ett ansiktslyft.

HIFU är det enda icke kirurgiska metoden som kan nå ner till samma hudlager som kirurger använder

Liposonix

Exemel på resultat direkt efter behandling. Efter behandling effekt fortsätter utvecklas. För kroppbehandling kn man utveckla hifu för huduppstamning och fettredusering.

Permanent fettredusering med Hifu Liposonix

Hur går behandlingen till?

Terapeuten börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Terapeuten markerar och mäter fettmängden på området som ska behandlas sedan appliceras ett speciellt ultraljudsgelé på huden för att leda in det hög intensiva fokuserade ultraljudet ner till hudens fettcellslager på ett valt djup för att direkt förstöra fettcellerna.

 

Vad ska man tänka på innan Hifu Liposonix behandlingen?

Innan behandlingen får man inte konsumera alkohol och blodförtunnande mediciner.

 

Hur fungerar Hifu Liposonix fettreducering?

Hifu fettreduceringen penetrerar genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret genom hög intensiv fokuserad ultraljud och orsakar en direkt förstörelse av fettcellerna omedelbart under behandlingen.

 

Vad händer efter behandlingen?

De förstörda fettcellerna tas om hand av kroppens naturliga lymfsystem, lymfkärlen tar hand om de förstörda fettcellerna och transporterar de ut ur kroppen. Denna process tar ca 2-4 veckor.

Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider och vatten som tas om hand av kroppen blodomloppssystem och förbrukas av kroppen som energi.

Eftersom fetcellerna är förstöra och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhåla resultatet.

 

Vad ska man tänka på efter behandlingen

Det är mycket viktigt att dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp de frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fettförbrukningssystemet ut ur kroppen.

 

Vem är en bra kandidat för Hifu Liposonix Fettreducering

Både män och kvinnor kan genomgå behandling med Hifu. De bästa kandidater är personer som är aktiva och i sin målvikt eller nära sin målvikt med överflöds och envisa fettdepåer. Man ska helst ha ett bmi lägre än 30.

 

Vilka resultat kan man förvänta sig efter en Hifu Liposonix fettreducerings behandling?

De flesta kan se mätbara resultat omedelbart efter behandling, eftersom Hifu omedelbart förstör fettcellerna minskar antalet fettceller direkt under behandlingen. Fettminskingen pågår i flera veckor till efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen.

 

Hur lång tid tar en Hifu Liposonix fettreduceringsbehandling?

En hifu fettreduceringsbehandling kan vara allt från 20 minuter till 60 minuter för ett område beroende på områdets storlek.

 

Hur många områden kan man behandla?

1-2 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att bearbeta de förstörda fettcellerna och förbruka energin från fettcellerna.

Eftersom Hifu kan nå ner till djupare lager under huden förstör den en större mängd fettceller jämfört med andra metoder för fettreducering.

 

Hur känns behandlingen med Hifu Liposonix fettreducering?

I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfritt, eftersom hifu når direkt ner till fettcellerna och inte till huden känns behandlingen mycket lite eller inte alls.

När man däremot arbetar med Hifu hudåtsramning kan behandlingen kännas lite mer intensiv en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klarar av den.

 

Finns det några biverkningar?

Alltid innan behandlingen görs en konsultation för att säkerställa att kunden kan göra behandlingen, vad gäller hifu fettreducering är det mycket minimala biverkningar så som svullnad och rodnad som kan förekomma efter behandlingen detta avtar i stort sett samma dag efter behandlingen.

 

Kan man gå ner i vikt efter en Hifu Liposonix behandling

Nej Hifu fungerar inte som en viktminskningsmetod men det har hjälpt många att komma igång med sin viktminskning genom att påbörja en hifubehandling som ökat motivationen till viktnedgång eftersom mätbara resultat syns för de flesta direkt efter en behandling.

 

Hur många behandlingar behöver man för ett område med Hifu Liposonix?

De flesta behöver 1-2 behandlingar för att uppnå fina resultat, har man lite extra övervikt kan man göra fler behandlingar, men max är 5 behandlingar för ett område med hifu fettreducering.

 

Hur lång tid ska det gå mellan behandlingar ?

Mellan varje behandling på samma område ska det gå minst 4 veckor. Väljer man ett nytt område och har bara gjort en tidigare kan den göras efter ca 2 veckor.

 

Liposonix Stockholm

Hur många områden kan man behandla med Hifu Liposonix?


Man bör arbeta med 1 till 2 problemområden och avsluta dem innan man börjar med nya områden med hifu fettreducering, detta för att kroppen ska bearbeta det förstörda fettcellerna och förbruka energin.

Man bör inte arbeta med flera områden samtidigt.

Hifu ulthera behandling
Hifu ansiktslyft behandling
Hifu ansiktsbehandling
Hifu behandling
Hofu fettredusering
Hifu behandling rund ögon
Hifu behandling under ögon