Micropigmentering

Kosmetisk Tatuering

Mikropigmentering, eller permanent makeup som det även kallas, används för skapa symetri, korrigera ojämnheter och framhäva dina naturliga ansiktsdrag. Denna revolutionerande teknik har underlättat för många som varje dag måste ha ett oklanderligt utseende på jobbet, samtidigt som de lätt kan variera det för kvällen.

Individer kan hantera det införta pigmentet på olika sätt. Man kan aldrig på förhand uppskatta hur en enskild individ kommer att reagera på en pigmentering och vilket slutresultat som uppnås. I regel brukar en kompletterande tatuering ge önskat slutresultat.

Pigmenten och materialen vi använder oss av går under internationella standarder och följer EU-rådets riktlinjer för mikropigmentering. 

Kontakta oss för att höra hur permanent kosmetika kan fungera i ditt liv! 

Säkert och beprövat

Vare sig du väljer en diskret eyeliner tatuering eller en full grund-makeup så kan du känna dig trygg med att Victoria Akademin i Stockholm har gedigen erfarenhet och bara använder exklusiva material av högsta möjliga kvalité. Vi är proffs på att skapa symmetri, korrigera ojämnheter och framhäva dina naturliga ansiktsdrag.

Eyelinertatuering i Stockholm – för en enklare vardag. En säker metod för konstant och problemfri skönhet. Nu behöver du aldrig oroa dig över sminkningen igen.

Behandlingar

Ögon:

Ögonliner uppe
Ögonliner nere
Ögonliner uppe och nere
Vit Ögon-förstorings 
Accentlinje som tillägg
Accentlinje (vitt/highliter/blå eller grön)som tillägg
Tjock Ögonliner uppe
Tjock Ögonliner nere
Tjock Ögonliner uppe och nere
Ögonskugga

Ögonbryn

Ögonbryn - ett färgat
Ögonbryn 3D - två eller tre färgat
Highlighter undet ögonbryn eller rynkor

Läppar

Tunn läppkontur
Tjock läppkontur
Färgsättning av 3/4 av hela läppar
Färgsättning av hela läppar

Bröstvårtgård - Areola

Efter bröstoperation kan en ny bröstvårtgård återkapas. Kvinnor som har förlorat pigment av olika skäl pigmenteras med en unik teknik för att återställa den naturliga skönhet och kvinnlighet av en visuell symmetri samt förbättra hudens allmänna struktur och smidighet.

Ärrkamouflage

Synliga ärr efter kirurgiska ingrepp kamoufleras t.ex. efter ansiktslyftning. Missprydande och besvärliga brännskador får en mjukare struktur.

Vita fläckar (Vitiligo)

De vita fläckarna kamoufleras enkelt med micropigmentering.

Hårsimulering

Tappar du hår? Är du tunnhårig? Orsakerna till HÅRVFALL är olika. Androgen Alopeci (manligt ärftligt håravfall) är vanligaste orsaken.Detta påverkar hårsäckarna och gör att håret inte växer lika länge, hårstråna blir tunnare och så småningom färre. Men detta gäller alltså inte håret i nacken och på sidorna som är immunt mot påverkan av DHT och genetiskt programmerat att producera hår livet ut. Vi tappar hår mer eller mindre varje dag. HÅRSIMULERING är effektiv och perfekt alternativ för alla som har håravfall eller är tunnhårig. Efter en hårtransplantation kamoufleras ärren samt pigmenteras in små hårstrå (upp till 3000) under enbart en behandling.

Vem riktar sig tjänsten till?

Alla som använder makeup bör överväga detta eftersom det sparar in på tid och kostnader på smink och sminkborttagning. Du kan på ett bekvämt sätt bära en professionell makeup varje morgon.Permanent makeup är även för de som annars inte använder makeup men i yrket behöver upprätthålla en fräsch image, mikropigmentering kan erbjuda dig just det du behöver - en diskret korrigering av ojämnheter och trötthetsmärken utan att du ser sminkad ut. Du kommer kunna tackla allt vad vardagen har att erbjuda med gott självförtroende.

Hur länge varar resultatet?

Vi har valt att kalla detta för semi-permanent makeup för att materialet är framtaget för att hålla i två år till fördel för dig så att man lätt ska kunna variera den - såväl som i färg och form. Vill du fortsätta upprätthålla samma design så gör man en touch up efter två år. 

Varför ska man välja mikropigmentering med Goldeneye?

För en kvalitetssäkrad produkt och och metod så är goldeneye’s mikropigmentering det självklara valet. Dessutom så är pigmenten lättare vilket innebär att färgen blir mjukare med tiden och försvinner efter två år. Du kan då välja att fylla på den eller variera den. Många andra märken ändrar färg när pigmenten försvinner ur huden, och detta är en stor anledning till varför du ska välja just Goldeneye. Garantera dig själv det bästa.

Du kan bada, simma och basta utan att oroa dig om din makeup håller - Den håller i alla väder. Du blir på så vis fri att prova olika aktiviteter och njuta av din vardag eller solsemester utan att behöva tänka på. Mer om Goldeneye www.goldeneye.org

Vad som sker vid en Micropigmentering

Vid tatuering införes pigment i huden med hjälp av nål. Detta pigment uppfattas av kroppen som främmande och huden har olika sätt att hantera och möta det införda ämnet. En del av det pigment som förs in kommer att stötas bort redan under den första veckan då den upkomna sårskorpan trillar av. Ytterligare pigment stöts succesivt bort under det att överhudens celler vandrar mot hudytan.

Det djupare liggande pigmentet, som har hamnat i läderhuden, kommer att möta immunförsvarets aktiva celler, bl. a en typ av jätteätarcell som plockar upp pigmentkornen och transporterar dem till lymfkörtlarna. En del av pigmentkortn kommer dock ej att kunna transporteras bort och denna del av det införda pigmentet blir det som bildar den varvarande tatueringen.

Individer kan hantera det införta pigmentet på olika sätt. Man kan aldrig på förhand uppskatta hur en enskild individ kommer att reagera på en pigmentering och vilket slutresultat som uppnås. I regel brukar en kompletterande tatuering ge önskat slutresultat. Ett mindre antal individer kan behöva upprepa pigmenteringen ytterligare, vissa kommer dock aldrig att uppnå det önskade slutresultatet trots ett flertal behandlingar. 

Vad är skillnaden mellan permanent make-up (micropigmentering) och vanlig tatuering?

Permanent make-up (micropigmentering) och vanlig tatuering liknar varandra, men är samtidigt olika. En tatuering placeras på kroppen där huden är gömd av kläder, permanent make-up (micropigmentering) utförs i ansiktet där den delikata och ömtåliga huden ständigt utsätts för solstrålar och annan miljöpåverkan.

Permanent make-up (micropigmentering) utförs oftast av kunniga personer i anatomi såsom läkare, sjuksköterska eller hudterapeut.

För permanent make-up (micropigmentering) används mindre och lättare maskiner än för traditionell tatuering. Nålarna som används är speciellt anpassade för att snabbt och smärtfritt föra in färgpigment in i huden.När permanent make-up (micropigmentering) utförs används olika typer av bedövande medel för att klienten skall vara bekväm med situationen.För permanent make-up (micropigmentering) krävs oftast något eller några återbesök för att korrigera mindre ojämnheter i färgen eller formen.Vid tatuering förs färgen djupt in i huden vilket gör att den håller för evigt, vid permanent make-up (micropigmentering) förs färgen in i ett grundare hudlager vilket gör att en permanent make-up håller i ungefär 1-5 år.

Att tänka på efter en Micropigmentering

En kosmetisk pigmentering(micropigmenterng) innebär att en EU- godkänd pigment tatueras in i huden. Färgen kommer aldrig att försvinna helt men reduceras när hudens cellförnyelse fortskrider. Vi rekomenderar en korrigerande behandling efter första ingreppet, är för att bibehålla ett perfekt resultat.Behandlingen utföres av hudterapeut under strikt hygieniska former. Patienten erhåller om så önskar lokalbedövning innan behandlingen. Dock kan behandlingen ibland ändå upplevas som en aning obehaglig. 

Färg, form och placering av pigmentering bestämmes av patienten själv med bistånd av terapeuten. Terapeuten förbeåller sig dock rätten att avvisa ingrepp som hon anser skulle misspryda patienten. Ca 50% av färgen som patienten har i sin pigmentering omedelbart efter ingreppet reduceras under läkningen. 

Sålunda kan man inte se det färdiga resultatet av en pigmentering omedelbart efter ingreppet, utan måste vara medveten om att man då kan vara lite svullen, ev. blåmärke, rödflammig och se "sminkad" ut. Det tar mellan 3-7 dagar innan en permanent makeup behandling har läkt. Under den tiden bildas färgskorpor som ska ramla av utan bistånd av patienten. Först efter läkningenstiden slut kan man se det färdiga resultatet. (Ett ingrepp är dock aldrig irreversibelt utan kan i efterhand korrigeras eller elimineras helt om så skulle önskas.) 

För att patienten skall få önskat resiltat krävs dock noggrann eftervård enligt nedanstående punkter:

1. Ingen tvätt, dusch eller beröring överhuvudtaget av det pigmenterade hudområdet under 24 timmar efter ingreppet.

2. Appliceras Vitamsalva som har en läkande effekt på huden och mjuka upp skorporna för bästa läkning, alternativt kan man applicera Helosansalva som är en sårsalva. (Den finns att köpa i apotek eller välsorterade livsmedelsbutiker.)

3. Att gnugga, gnida eller på annat sätt manipulera med pigmenteringen och dess färgskorpor under läkningstiden är helt förkastligt eftersom det finns en viss risk för ärrvävnad, infektion och en för stor färgreduktion då kan uppstå.

4. Vid pigmentering av eyeliner rekomenderar vi att du gör en fransfärgning innan då du ej får använda mascara på minst 7 dagar.

Kom ihåg: de sju första dagarnas eftervård bestämmer hur Er pigmentering skall se ut under de kommande fem åren! 

Om Du är intresserad av permanent make-up är Du välkommen att kontakta oss eller komma in till oss på Victoria Akademin i Stockholm