Massage

Klassisk massage

Den klassiska svenska massagen, är utan tvekan den mest använda massagemetoden i världen. Beröring och massage mjukar inte bara upp dina muskler/ bindväv med ökad blodcirkulationen utan den förbättrar också kroppens immunförsvar och frigör oxotycin, det så kallade 'lugn och ro-hormonet'. Oxotycin underlättar läkande och återhämtning, sänker blodtrycket och minskar halten av stresshormoner. En känsla av välbefinnande hjälper kroppen att öppna upp flöden både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Du får ny energi, medvetenhet om din kropp samt tillfälle att bara ta emot. Klassisk svensk massage är en variationsrik metod som går att använda till allt från lätt avslappningsmassage till tuff sportmassage.

Idrotts/terapeutikmassage 

Med idrottsmassageteknik lokaliseras eventuella skador, muskelsvaghet, stelhet och muskelknutar. Behandlingen kan skräddarsys för att passa den enskilde idrottaren, med hänsyn till idrottens art och var i träningsperioden idrottaren befinner sig. Behandlingssättet kan variera avsevärt från träning- till tävlingsperiod. Vid idrottsmassage behandlas systematiskt de ytliga vävnaderna först för att sedan gradvis fortsätta med de djupare lagren. Både längs- och tvärgående massagegrepp används och kompletteras med djup friktionsmassage och tryckteknik vid behov. Behandling och undersökning begränsas inte bara till muskler utan inkluderar även senor, fästen och muskelhinnor.

Muskulering

Muskulering är en behandlingsform där jag jobbar direkt på de muskler som är spända, ömma eller hårda. Många besvär i leder och muskler orsakas av strama, spända, ömma eller svaga muskler. Orsakerna varierar men det kan bero på skador, överansträngning, felställningar eller snedbelastningar. Med hjälp av frågor, enkel kroppsläsning, olika tester som muskeltöjningstester och palpationstester avgörs vad som ska behandlas och vilka metoder som ska användes. Oftast används en kombination av de viktigaste och vanligaste metoderna såsom; - Massage, Massage för att öka blodflöde, syresättning och värme eller för att förlänga en muskel eller muskelgrupper. - Triggerpunkter, Orsakar smärta och problem i muskler och leder. De är vilande eller aktiva. - Muskeltöjningar, En spänd och förkortad muskel blir svag och kan därför inte arbeta som tidigare. Kroppen känns stel och öm. Töjningsteknikerna är effektivt förlösande på stela, trötta och spända muskler.

Lymfmassage 

Lymfmassage är en manuell behandlingsform där terapeuten med lätta vågrörelser sätter igång lymfan. Genom att påverka lymfströmmen kan skadliga ämnen avlägsnas sanbbare. 

Taktil massage

Taktil massage är en lugn omsorgsfull och djupt avslappnande behandling. Den utförs med olja och mjuka varsamma strykningar över hela kroppen i ett lugnt och behagligt  tempo. 

Natural Facelift

En varsam och behaglig ansiktsmassage som löser upp spänningar och ger ansiktsmusklerna ett riktigt lyft! Ansiktsmassagen fördröjer åldrandeprocessen och är både avslappnande och avstressande. Behandlingen är en kombination av japanska, tibetanska, ayurvediska tekniker och ansiktsreflexologi. Med lugna, varsamma och mjuka massagegrepp behandlas hud, bindväv och musklerna i ansikte, skalp, nacke och skuldror. Blod- och lymfcirkulationen stimuleras så ansiktet blir härligt avslappnat och kinderna vackert rosiga. En avslappnande behandling som påverkar hela kroppen positivt.

Aromamassage/Gravida  

En mjuk och härlig avstressande massage som mjukar upp musklerna där vi använder eteriska oljor antingen avslappnande, uppiggande, eller utrensande. 

Nackmassage 

Behandlingen riktar sig till personer som har väldigt stel nacke och käkar. Det är en djupgående massage som ska mjuka upp på djupet. Vi masserar det djupt in och stretchar. Vi masserar även käkmusklerna och fästerna. 

Rygg och nackmassage

Svensk klassisk massage på rygg och nacke. Fokus på trötta, spända, onda och korta muskler. Jag behandlar också muskelknutor (myoser) och triggerpunker med olika tekniker.

Fot- o. underbensmassage 25 min

Skön och avslappnande fot- och underbensmassage. Muskler, leder och ligament masseras och töjs för att öka blodcirkulationen i muskler och ledvätskans cirkulation i leder och ligament. Även akupressurpunkter och meridianer påverkas.

Fotmassage 20 min 

Hand- och fotmassage, avslappnande, 30 min 

Hand- och fotmassage, avslappnande, 45 min 

Handmassage 15 min   

Ansiktskur

Börjar med en rengöring, ansiktspeeling för att ta bort gamla hudceller, därefter en återfuktande ansiktsmask. Avslutas med ansiktskräm, olja och en ansiktsmassage.

Chi Nei Tsang (CNT) - magmassage

"Den största mjukheten i världen övervinner den största hårdheten" -Lao Tzu

Chi Nei Tsang (CNT) är en djupgående terapeutisk massage som har sitt ursprung i kinesisk och taoistisk medicin. Chi betyder energi och Nei Tsang betyder inre organ. CNT är en slags qi-gong applicerad på de inre organen, dvs både en massage och en meditation. Den syftar till att mjuka upp och energisätta de inre organen för att återställa hälsa på alla plan i organismen.

I CNT försöker vi aldrig bara "fixa problemen" utan tar kontakt med en djupare nivå av närvaro inom dig där helande kan ta plats. Många människor upplever att spänningar, oro och stress sätter sig i magtrakten. CNT kan lösa upp dessa spänningar, rensa ut toxiner och harmonisera de inre organen. CNT kan också hjälpa med ryggproblem, matsmältning, uppblåst mage m.m.

Den öppnar upp andningen och kan hjälpa dig att bearbeta stress och undertryckta känslor. Massagen är mjuk, kraftfull och djupt avslappnande. Den för dig tillbaks in i din kropp och kan ge stöd för dig att ta nästa steg i din livsutveckling.

Chi Nei Tsang är en unik upplevelse som alla kan ha nytta av.

Rasmus Schröder ger Chi Nei Tsang behandlingar.