Bdr microneedling

Micro-Needling kollagenboost för huden

Microneedling är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än microdermabrasion eller kemisk peeling.

Behandlingen innehåller andra steg som Kemisk peeling/ Ado/ AHA peeling, dermobration och/eller led ljus och olika hudvårdande ämnen så som exempelvis hyalyronsyra, vitaminer och mineraller eller Yellow Rose blandade vitamin booster, BDR eller BB Glow serum. Vad behöver din hud och antal gånger bedömer och ge råd terapeut.


När är en behandling med Microneedling lämplig?
Microneedling behandlingen används framför allt för att behandla följande indikationer:

  • solskador 
  • slapp och åldrad hud
  • rynkor och fina linjer
  • hudstrior och akne ärr
  • stora porer
  • pigmentfläckar

 

Vad händer inför en Microneedlingbehanling?
Du träffar en av våra legitimerade utövare för en konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar utövaren sedan vilken behandling som är bäst lämpad samt berättar om fördelar och eventuella risker .

Därefter tar ni ett gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras.

Kurbehandlingar kan behövas för att uppnå önskat resultat. 

 


Hur går en behandling till?

En Microneedlingbehandling går till så att 5-12 sterila engångsnålar skapar microkanaler ned i huden. Beroende på vilket hundområde/ hudåkomma som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen som t.ex. hyaluronsyra ned på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av kollagen och elastin  i huden

Behandlingen utförs  med minsta möjliga obehag då vi använder bedövningskräm. Vanligtvis krävs 4-6 behandlingar med ca 2 – 4 veckors mellanrum för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar


Vad kan jag förvänta mig?

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 3-12 månaderna efter en kur behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

Huden  kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men ibland upp till en vecka beroende på hur djup behandling maj har gjort. Efter behandlingen bör du inte inte röra vid ansiktet för mycket och du skall hålla det rent (risk för bakterier). 

Du ska även undvika sol, ansträngning eller bastubad som gör att du svettas. Du skall även undvika makeup upp till 48 timmar efteråt.


Kombinations- och eftervård: 

Microneedling behandling kan kombineras med andra typer av behandlingar som t.ex. led ljus terapi, ADO eller kemisk peeling m.m.


För optimal effekt är det önskvärt att att du även följer upp behandlingen hemma och kompletterar  med Yellow Rose hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om vid behandlingstillfället . Mer om produkter kan du läsa direkt på www.yellowrose.se

 
Kostnad 

Det exakta priset beror på behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling, samt vilka produkter som skall användas. Innan behandlingen påbörjas får du en konsultation och prisuppgift av din behandlare. Pris från 1300kr.

Hjärtligt välkommen önskar VG Akademin

Microneedling med meso cocktail