SPA Vaxning

Roll-on vax med en SPA känsla.

Håret ska vara ca 4 mm långa. Vid klipningen tillkommer avgift 100 kr.

 

För- och efterbehandlingsprodukter

Hur man behandlar huden före och efter vaxning kan vara avgörande för ett lyckat resultat. Huden ska vara ren och fettfri men inte alltför torr, inte skadad, inte irriterad. Vid vaxning följer en hel del döda hudceller med, det blir som en peeling. Kunden skall helst inte torrborsta eller göra peeling några dagar före eller efter vaxning. Det tar alltid några dagar för huden att återhämta sig efter peeling eller torrborstning. Våra SPA vax produkter förbereder huden på rätt sätt, minskar känsligheten för vaxning och jämnar ut eventuella torrhetsfläckar samt verkar något smärtstillande.

SPA Vaxning är alltid påfrestande för huden, även för den som är van. Det är viktigt att snabbt återställa hudens balans genom att använda en efterbehandlingsprodukt som lugnar huden, tillför fuktighet, näring samt har hårväxthämmande effekt.

Att tänka på före och efter vaxning

  • Mjuka inte upp huden och håret med sol, bad, bastu, dusch etc. Risken är då större att för mycket hud följer med vid vaxning samt att hårstråna går av.
  • Hårstråna på kroppen skall vara ca 4-5 mm långa. Kan vara kortare i ansiktet om bivax används. 
  • Raka inte mellan vaxningstillfällena.
  • Vaxa regelbundet så kommer hårstråna med tiden att lossna lättare, även korta hårstrån följer med bättre och själva vaxningen gör mindre ont. Tiden mellan vaxningstillfällen kommer att bli längre och längre.
  • Sola aldrig efter vaxning inom minst 24 timmar om du är van vid vaxning, minst 48 timmar efter de första vaxningarna.
  • Använd ingen parfym på vaxade områden dagarna efter vaxning.
  • Använd lösa kläder så att huden kan andas och inte irriteras.

Första gången du gör en vaxning kan det göra ont, pga att håren är grova och sitter hårt i hårsäckarna. Gör du vaxning regelbundet kommer håren bli tunnare och inte sitta lika hårt därav känns det mindre. Vår rekommendation är att vaxa sig var 4: e till 5:e vecka för ett hårfritt resultat så länge som möjligt och minimal smärta.

SPA vaxning anpassat för att det bli minst traumatisk för huden. Dock finns möjligheter att efter en hårborttagning så kan huden bli irriterad och svullen, och det kan göra lite ont. Om det är den första gången som man får en vaxning så kan man helt klart räkna med att huden blir lite öm efteråt, man kan även få som små finnar, hårsäcksinflammationer. Det är ingenting som är farligt utan lägger sig inom 72 timmar.